Jagermeister a természet hozzávalóival

Hódítanak a gyógynövényalapú szeszesitalok! Tatratea, St. Hubertus, Jagermeister és társaik egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Alkoholtartalmuk eltérő, de a gyógynövények jótékony hatásai közös tulajdonságuk. A Jagermeister például 56 különböző növényt tartalmaz. A kiváló minőségű gyógynövények, virágok, gyümölcsök és gyökerek áztatásával létrejött likőr pontos összetevői titkosak.

Az viszont közismert, hogy a Jagermeister pincéjében lévő 445 tölgyfahordó valamelyikében közel 1 évig érlelődnek. A receptet Curt Must ecetgyár tulajdonos alkotta meg és terelte a cégét új irányba. A mai recept kidolgozása évekbe telt, de a várakozás megérte. 1934 óta már több mint 80 államba exportálják. Export tekintetében a legsikeresebb német szeszesital a Jagermesiter. Az alapító szobra ma is figyelemmel kíséri a folyamatokat. A Jagermeister titokzatos világa alátámasztja az eredetiségét és vakmerőségét. A növénylikőrt hidegen, tisztán vagy kólával fogyasztják. A világ minden táján népszerű tásra a szórakozásnak bárokban, klubokban. Jellegzetes, szarvast ábrázoló logójáról könnyen felismerhető. A logó mögött Szent Hubertus története bujkál, aki egy vadászat alkalmával megpillantott egy szarvast, agancsai között fénylő kereszttel és annak hatására örökké felhagyott a vadászattal.

Remete, pap, püspök lett. A X. században választották az erdészek és vadászok védőszentjévé. Curt Must maga is vadászott, így nem meglepő, hogy a vadászok védőszentjét vette legendás italának címkéje alapjául. Az üveg címkéjén még egy vers is olvasható a vadász nemes törekvéséről. A német gyártmányú keserűlikőrt Wolfenbüttel városában állítják elő.